De evolutie van 4G mobiele netwerken

De vierde generatie mobiele netwerken (4G) is een label gericht op de apparaten die zijn ontworpen voor toekomstige gebruikers zoals mobiele telefoons. Dit werd in 2009 in veel gebieden van de Verenigde Staten toegankelijk gemaakt voor een of meerdere providers in de Verenigde Staten. Momenteel bestaat er nog geen vooraf vastgestelde industriestandaard met betrekking tot wat 4G-mobiel is, waardoor dit op dit moment gewoon een marketinguiting is.

Het gebruik van de G staat voor generatie in mobiele systemen en bevat de belangrijkste verbeteringen in de afgelopen 20 tot 30 jaar. De 1G-technologie was de eerste toegankelijke mobiele telefoon. De 2G-technologie begon in de vroege jaren 90 en dit veranderde in een digitale opmaak en onthulde sms-opties. 3G-technologie verbeterde de effectiviteit van de manier waarop informatie wordt getransporteerd, waardoor het mogelijk wordt om betere informatie-oplossingen zoals websites in originele formaten aan te bieden. De meest recente iPhone is eigenlijk het bekendste model van de 3G-technologie.

Omdat de G-mobiele apparaten nog niet zijn vastgesteld met een overeengekomen set specificaties, zijn de functies op dit moment alleen wensen in plaats van wensen. Naast het aanzienlijk verbeteren van de bandbreedtesnelheid, moet de 4G-mobiel verbeterde beveiligingsmaatregelen gebruiken. Een bijkomend doel is om blips in transmissie te verlagen wanneer een apparaat zich verplaatst tussen locaties die door verschillende netwerken worden bestreken. Het 4G mobiele apparaat moet ook gebruik maken van een netwerk gecentreerd op het IP-adres dat wordt gebruikt voor internet.

In de Verenigde Staten vindt u twee topsystemen die gebruikmaken van 4G mobiele technologie. WiMax is een van deze systemen en wordt ondersteund door Clearwire, een bedrijf waar Sprint Nextel meerderheidsaandelen heeft. Dit begon met het testen van diensten in 2008, met plannen om uit te breiden naar toonaangevende nieuwe markten in 2009 en beslaat ongeveer 80 steden tegen 2011.

Long Term Evolution (LTE) is het rivaliserende systeem en ze worden grotendeels ondersteund door Verizon Wireless. Er wordt voorspeld dat dit toegankelijk is voor wijdverspreid gebruik in 2012. De dragers van dit systeem hopen het nadeel te overwinnen door snellere gegevensoverdrachtsnelheden te bieden en minder dure apparatuur te genereren. In tegenstelling tot eerdere generaties mobiele technologie├źn, kan 4G-mobiel op grote schaal worden gebruikt voor toegang tot internet op computers, naast het uitwisselen van mobiele telefooncentrales.